Snowflake

   

Today it has been snowing like crazy, so it is a lovely winterland outside at the moment. I just had to go out and take some photos, so I went into the woods and here is the results. 
Can u believe that the summer-time is starting on sunday? I sure don't :-)

image512

If you ain't here I just can't breathe

I dedicate this song to a very special person. Mert, askim, seni cok özledim.
Yesterday, this song was all I listened to. I love it. Jordin Sparks & Chris Brown - No Air

Tell me how I'm supposed to breathe with no air?
Can't live, can't breath with no air
That's how I feel whenever ain't there
There's no air, no air

Speed up the reading girl!

Jag har insett att jag läser böcker ganska snabbt. När jag väl börjat med dom det vill säga, och när jag fastnat så hårt för dom att jag sitter uppe halva nätterna för att "jag ska bara läsa liiite till, bara ett kapitel till sen ska jag sova". Mhm! Nu håller jag fortfarande på att läsa de böcker jag lånade på biblioteket, jag har väl fyra stycken kvar. Sedan Snabba Cash som jag lånat av Soma, och åtta pocket böcker som ligger och bara jäser i mitt rum.

Jag får nästan lite ångest när jag ser dom. Jag vill verkligen bara läsa dom nu. Men hur dålig boken jag läser nu än är så kan jag inte bara sluta mitt i den. Jag måste läsa ute den, och så är det med allt jag läser. Är jag helt konstig då? Det räcker inte med att jag har tvångstankar när det gäller siffran tre - ska jag köpa en bok tar jag den tredje, ska jag köpa mjölk blir det den tredje i raden - jag har låtit det påverka mitt läsande också. Jag är lite lätt rubbad som ni kanske förstår, haha.

Dessa är alltså roten till min ångest, at the moment.

image507

I'm gonna build myself a shelf

I onsdags köpte jag den efterlängtade möbeln från IKEA. Det tog mig tre timmar att sätta ihop den. Jag tappade räkningen på hur många gånger jag förbannade och svor över IKEA:
"JAG SKA ALDRIG MER KÖPA NÅGOT FRÅN ***** **** IKEA!!!" hahaha...
Jag vara nära på att göra sönder alltihopa halvvägs, men efter mycket svett, tårar och aggressioner fick jag ihop den och den är så fin!

185x185 i mörkt svart-brunt trä, and it's all mine! Jag har fortfarande inte fått någon direkt ordning i den. Jag kallar det mitt organiserade kaos tills jag får tid, pengar och ork till att schnygga till det. Jag försökte få till sektionerna med olika teman - turkiskt apple-tea, fotoalbum, askim, skolböcker/matlagningsböcker, skivor, foton osv. Jag lyckades halvhjärtat. Jag behöver bara en liten spark i ändan för att komma igång. :-)

Har du något tips på hur jag kan lyckas helhjärtat?

 

Blow my mind

I måndags var jag, Soma och Frida på Café Dali och satte i oss det godaste som finns. Jag åt en mumsig pasta, kladdkaka och varm choklad. Snacka om att jag var övermätt efteråt, som man alltid blir efter ett besök på Dali!

Det blev också en liten vandring i Nordstan, trött och mätt som jag var hittade jag ändå lite fynd :-) En av mina favoritklänningar var det 50 % REA på, så den var jag ju bara tvungen att köpa. På Cd-Centralen inhandlade jag Robyn, Timbaland och Ne-Yo plattor som har gått varma i mitt lilla krypin. I love them!

image504

Ice Age

Haha! Guess how my face looked before when i looked out the window and POOF - there's snow. SNÖ! Am i still dreaming or what? No, no, it is the typical swedish weather. Heh? It is the middle of March and the snow is coming now?! What are the odds...
Yesterday I  was sitting in the sun and loving the spring weather, but now.. Snow? I would rather go back to my warm and cosy bed to read books and do nothing. But I have a tea-date in Gothenbourg, with Frida :-) Güle güle!


Brain-freeze

Nu har jag suttit här ett tag för att försöka snygga till bloggen en aning.
Jag är inte riktigt nöjd, men mina ögon går i kors och jag somnar när som helst.
Såå ni får stå ut med detta utseendet tills jag orkar ta tag i det igen :-)
Imorgon förmodligen. Jag är ledig då! Wohoooo! Bon soir mes amies :-*

Att fylla på sin DVD collection

...gör jag verkligen bra. Jag och syrran var på Videomix (eller Hemmakväll som den nuförtiden heter?!) och handlade filmer för 500 spänn. Booya! Jag köpte Jakten på lycka med Will Smith och Mot väggen av Fatih Akin. Jag har inte sett någon av dem men jag tror och hoppas att de är alldeles superbra. Vi köpte även Criminal Minds säsong 1 som vi ska ha delad vårdnad om =)

  

Ofattbart!

image494

Kan ni tänka er: jag har blivit förälskad i denna mattan! 2300:- på Mio, yeah right... Haha, i know i have some major problems, but that's the way it is. Igår var jag ledig och jag spenderade den största delen av dagen att fönstershoppa på nätet. Nu vet jag hur jag vill ha mitt rum/framtida lägenhet.

   
  

Det är Ikea rakt igenom MEN blandat med det jag har Indiska och Second Hand skulle det bli cok güzel! När denna fanatiska inredningshysterin har lagt sig i mitt huvud så kanske jag kommer inse att det kommer ta ett tag innan jag har råd att köpa allt. But as the say: one step at a time.

Move along..?

Jag, Helena Melin, har blivit besatt av att kolla på lägenheter på nätet. Det är inget fel i att bo hemma och jag trivs väldigt bra att bo hemma också. Men... Det hade varit så skönt med my own place.

Inreda allt från golv till tak, blanda ikea med second hand och bara go crazy! Jag längtar.

Min dröm är: bostadsrätt, 2:a, relativt centralt i Göteborg med en hyra under 3 000:-
And guess what?! I found it på Hisingen.

Men jag behöver ta lån för att fixa den lägenheten och det är jag inte kapabel till att göra vid tillfället. Buhu.. Så därför tittar jag lite på hyresrätter också, men det är som att leta efter en nål i en hö-stack. De flesta, jag hittar, vill ha inneboende eller hyr bara ut ett rum.

Jag vill helst bo själv, det är ju en av fördelarna med att flytta hemifrån... Eller hooor? Betala räkningar och laga mat till en. Haha, låt mig drömma i alla fall.. Denna byrån från ikea hade jag kirrat med en gång =)

image493

Medborgarskolan och SI-språkresor

image492

Oh yesh. Jag har kollat på språkresor i Istanbul och Florens på denna
hemsida. Italienska och turkiska är självklart, wiiie. Tänk att åka och bo ett par månader utomlands och bara plugga språk.... Mumma. Vi får se om jag kan få med Soma till Florens, för hon är (och har alltid varit) rejält sugen på att plugga Italiano in Italia. We'll see what the future holds for us. Benim askim har däremot lovat mig att han ska lära mig turkiska, det ser jag fram emot. Kanske gratis till och med haha. =)

Jag har även tittat lite närmare på kvällskurser på Medborgarskolan. Det finns allt möjligt roligt; språk-, mat-, musik- och historia-kurser. Eftersom jag har missat nästan alla datum för antagning där, så blir det förmodligen till hösten som jag satsar på en liten kurs. Fast man vet aldrig. Det kanske blir högskolan i höst. Även om jag inte tror det så kan det vara bra att tänka på det. Det finns så mycket jag vill göra så jag vet inte var jag ska börja...


Let's just lay here in this bed of red rose pedals

image489

Det är Usher madness på Glitter tack vare mig. Min skiva men alla älskar den och den går på repeat konstant. Underbart! Vid tillfället lyssnar jag på mycket slow jamz aka r'n'b och soul, men även Adam Tensta. Jag är helt frälst i Tensta. Daaaaaaamn, I'll be back before you know it! Och självklart Mr Brown, I'm with you babe.

image490 image491