Maxïmo Park

...är ännu ett band som jag fattat tycke för på senaste tiden. Det är ett 5mannaband från Storbritannien som producerar en form av indierock. Paul Smith, sångaren, säger själv att 2a albumet är som en blandning mellan The Smiths och Smashing Pumpkins.

image393


De bildades i Newcastle 2001 med medlemmarna Duncan Lloyd (gitarr), Archis Tiku (bas), Tom English (trummor) och Lukas Wooller (keyboard). När Tiku inte var speciellt high på att bli the leadsinger så påbörjades sökandet. Paul Smith blev rekommenderad efter att Englishs flickvän sett honom sjunga Superstition av Stevie Wonder, på en nattklubb. Han var en exploderande energibomb som kunde sjunga riktigt bra. Bandet blev positivt uppmärksammade och man jämförde Smith med bland annat Morrissey.

De har nu släppt tre album A Certain Trigger, Missing Songs och Our Earthly Pleasures. De turnerar i Usa, Spanien, Canada, Australien, Tyskland, Frankrike, England, Holland, Portugal, Irland, Schweiz och Scotland inom sex månader. Det hade inte varit helt fel att sticka till Paris 30 Juni för att delta i Belfort Festival.. Yummy!

image392

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Å, men alltså, låter de verkligen som the smiths då? Jag tror att det är väldigt svårt att efterlikna.. eller, det blir ju liksom dåligt. eller sämre. eller inte lika bra. blabla. Hursomhelst, hur värda är de att lyssna på? =)
/www.mendetskullejuvadansdansdans.bloggagratis.se

2007-05-26 @ 15:08:11
Postat av: Helena

Mikaela - Jag tycker verkligen att du ska lyssna på dom, men ha ingen inställning direkt. Tänk inte på att de liknats vid andra band, för då blir det som du säger. Att det är mycket att leva upp till :-) Men definitivt värda att lyssna på!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback