I have got a confession to make

jag ska ääääääääääääntligen få en porslinsfasad :-D

det är nämligen så att jag har haft ena halva framtanden av plast i fem år, eftersom jag slog ut halva när jag svimmade i högstadiet (spräckte underläppen också så den gick i tvåbitar men jag fick ett stygn där, utan bedövning(!!!))

och jag är överlycklig, fick glädjetårar!


Strawberrys + Bananas + Ice-cream =Yummy

 

working nine to five

Dolly Parton - 9 to 5

Både igår och idag har jag jobbat (imorgon ska jag jobba) på Glitter på Centralstationen.

image333

Det är superskoj, väldigt socialt och en mysig atmosfär. Mina kollegor är väldigt snälla och roliga så jobbet drar mig dit mer och mer var dag :-) Jag hoppas verkligen att jag kommer få många helger i sommar att arbeta. Muchos money att spara! Jag har sett massor av smycken som jag skulle vilja köpa, både till balen, studenten och till vardags :-) Kom in på Centralen och hälsa på mig vettja! :-)

Life In Cartoon Motion

   

Mika är en brunlockig Freddie Mercury. Jag tycker att deras röster är lika mångsidiga och båda har lika mycket utstrålning. Life In Cartoon Motion är en perfekt skiva i sommar. Man blir glad och vill bara dansa. Skivan har varit på repeat hela dagen på Glitter idag och låtarna sätter sig väldigt snabbt. Jag försöker att inte vara så partisk (i och med hans lockiga fina hår haha) och det går väl sådär :-) Men jag gillar Mikas tonartshöjningar och den målande musiken. Go Mika!


HelloGoodBye = Ögongodis OCH Örongodis

image329

lakan + gammal tröja = Ny klänning!

Ohyeash, du läste rätt haha. Jag tog ett lakan och klippte lite, klippte av en tröja och sydde ihop allt. I'm very happy with the result hihi. Funderar på om jag ska spara den eller om jag ska använda den nu? :-)

image328

I have got a confession to make

en av de värsta sakerna jag vet är när Mp3 batteriet tar slut på morgonen, snyft... vad ska jag nu göra under min håltimme mellan halv tio och två?


cold in the heat



Dagens repeat är Jamie T med låten If you got the money. Videon är så härlig haha, alla har väl någon gång råkat ut för att få en galen kille eller tjej efter sig på krogen som bara vill dansa? :-) Han är en helt underbar brittisk kille som har en röst som liknar The Kooks sångare. I like it!

Music Non Stop At The Moment

Just nu har jag fastnat i ett träsk där Fibes, Oh Fibes!, HelloGoodBye, I'm From Barcelona, Helena Josefsson, Salem Al Fakir, Snow Patrol, The Click Five, Tiger Lou och Veronica Maggio gillar att vistas.

Det är inte fy skam och jag klagar definitivt inte!
Men jag är på jakt efter lite ny fräsch musik, så jag skulle vilja veta vilket ditt hetaste tips är just nu!
Jag är ju i ett ständigt sökande efter ny och go musik, men på senaste tiden har jag helt enkelt inte haft tid. Skolan är ju inne på slut-spurten. (3 veckor till balen och 5 veckor till studenten!)

image327

nothing's gonna beat us this time

 Vatten är den godaste drycken som finns!
 Min lille bror, Elliot, är också det godaste som finns. Fast på ett annat sätt! :-)

image324

and I have been ditching all of my friends

Fibes, Oh Fibes! - Still Fresh

Igår och idag jobbade jag på Glitter på Backaplan. Det var hur roligt som helst och jag skulle verkligen kunna tänka mig att arbeta där fulltid. Mina kollegor var supergoa och vi hade mycket att prata om. The down side var att jag såg massa smycken jag vill ha och jag är väldans pank. Men jag hade råd att köpa ett tre-pack med rosa plastörhängen, som jag fick 50% rabatt på. Yeah! Jag är en insider nu, muhaha. Jag lärde mig kassan på nolltid, hjälpte kunder som om det var mitt öde och städade bland smyckena som om det inte fanns en morgondag :-)

Det enda jag inte gjort är, dessvärre, pluggat. Nu, kvart i nio söndag kväll, ska jag plugga ihjäl mig hade jag tänkt!

det blåser på månen

Kent - När det blåser på månen

Idag har det verkligen kännts som om kläderna skulle blåsa bort från kroppen. Bisarrt till tusen!
Nu är jag färdig-tjötad om Psykologi provet då jag hade det idag, no comments at the moment. Vi får se helt enkelt. Jag var ute en stund förut med min syster på promenad och därmed de fina bilderna i det föregående inlägget.

Imorgon har jag bara en lektion, och då blir det genetik-debatt! Därefter bär det av till returvaruhuset i Stenungsund för att kolla in lite Second Hand med pappa och brorsorna. Samt sova och chilla. Längtar tills imorgon, sova sova och sova. I need it. Sov gott!


i döda vinkeln ser jag allt du gör

Kent - Den döda vinkeln

image317

    
(photos by me)

the beating of our hearts is the only sound

The Click Five - I think we're alone now

Fair du shopping aujourd'hui avec ma soeur, Charlotte. Hon köpte en massa saker (klänning, skor, solglasögon osv) medans jag fick vara med på det alldeles utmärkta köpet "Köp 3 betala för 2" på Skopunkten. Blev tämligen besviken på de silvriga skorna som jag nämde innan. De var alldeles för hårda och plastiga, i want better quality! Därför blev det ett par svarta tygskor, som är extrem sköna.


Nu var det tänkt att jag ska plugga psykologi inför morgondagens stora prov, men... Jag ska bara gå ut en stund i området och ta med kameran hade jag tänkt. Det har kommit så fina vår tecken som jag inte vill missa. I will update later! :-)

then i would still be by your side

Helena Josefsson - By your side

Aujord'hui je suis trés fatiguée. Jag har precis haft min pratstund avec Karin, min alldeles egna franska lärarassistent. Elle est magnifique, jag gillar henne väldigt mycket. et nous avons beacoup de parler.

Nu ska jag snart på Engelska lektion där vi håller på att se Nyckeln till Frihet. Den är så j*kla bra! Sedan slutar jag vid tjugo i tolv, då ska jag plugga lite Psykologi inför provet och sedan bege mig in till Göteborg för lite shopping avec ma soeur. Hon ville att jag skulle följa med, och jag tackar inte nej till det förslaget. Muhaha! Och jag ska hålla ögonen öppna efter dessa skor. Jag vill verkligen ha dom!


these things won't change for us at all

  

Nu har jag kvar psykologi att göra idag, förberedning inför genetik debatten på fredag och plugga matematik C inför Nationella Provet som kommer snart. Aoow!
Plugga, plugga och plugga. Finns det något annat man kan göra?

I know that you got somebody, yeah, I got someone too

Idag beslutades det. Jag fick ett vikariat på Mölndals Sjukhus i sommar veckorna 26 till 33, wooho! Plus att jag fick extrajobb på Glitter på Backaplan, kan dagen bli bättre? Ja nu börjar Prison Break snart ^^,

Where does the unused love go?

Just nu är jag helt inne på Helena Josefssons album Dynamo. Skivan går på repeat konstant och jag börjar kunna texterna, vilket jag är ganska glad över eftersom jag planerat att gå på hennes kommande spelning på Liseberg :-)

Tänkte att jag skulle låta fantasin flöda och förhoppningarna likaså. Här kommer alltså konserter som jag vill gå på den närmsta tiden. Vad som händer beror på ekonomin tyvärr. Men jag ska göra allt för att få min vilja igenom!

19/4 - Vapnet (Henriksberg)
7/5 - Cold War Kids (Pusterviksbaren)
29/5 - Kristian Anttila (Liseberg)
5/6 - Helena Josefsson (Liseberg)
1/7 - Fibes, Oh Fibes! och Bo Kaspers Orkester (Trädgårdsföreningen)
20/7 - Salem Al Fakir, Moneybrother och Säkert! (Trollhättan)
7/9 - Håkan Hellström (Liseberg)
8/9 - Magnus Tingsek (Chalmers Studentkår)

Om jag går på någon festival eller inte återstår att se, hoppas hoppas hoppas! :-)

image311

Can tears come back as rain or snow?

image310

Svensk sommar tinar frusna själar

   
Dagen har spenderats med vänner vid olika tillfällen. Lite sporadiska infall med G till Kungälvs Fästning där glass var populärt och solen stod högt. Vidare till J och H där jag åt glass med chokladsås till, glass gånger 2 på en dag. Oj, får nog akta mig så att balklänningen fortfarande passar :-) Vi gungade, spelade gitarr och hade det mysigt!

Den blåa koftan jag har på mig köpte jag på Second Hand igår för 30 kronor. Även en lång blåvit randig kjol som jag ska ha som klänning med ett blått tillhörande skärp till (20 kronor). Här kommer lite fler saker jag köpte! Jag älskar Second Hand. Min mamma avskyr det. Vad tycker du?
 
(Väska 20 kr) (Halsband fr vänster 5 kr, 30 kr, 5 kr)


Can you feel the sunlight?

image299

   

Wasted Shoes är ett projekt av en kompis, det är lite syntpop-aktigt. Very Good, och 20 spänn kan jag allt donera! Salems fina handstil. Helena Josefssons (förbandet i torsdags) album är orginellt och min smak.

the grass is greener on the other side

   
Salem Al Fakir - It's true

image297

Sommarkänslorna var på topp idag. Bland annat på grund av att jag gick upp tidigt idag (08.30) och stack till en Auktion här i Kungälv samt till en Second Hand och jag fyndade en del som jag ska publicera lite senare tänkte jag. Var även hos Mormor och Morfar där jag åt lite mat och prövade min balklänning (som inte är hel ännu). Jag ändrade stilen ovanför bysten lite. Men när klänningen är klar slash på balkvällen lovar jag att jag ska visa bilder! :-)

för jag har pratat med Salem och rört vid hans hår

12 April Trädgårn en varm vårkväll klockan tio i tio blev jag lycklig. Salem och Co' kommer inrusande på scen och fullkomligt omfamnar stället. Publiken bestod av allt från 18 åriga galna tjejer (som jag) till 50 +:are med en vinare i högsta hugg. & alla avgudade Salem Al Fakir igår kväll.

Denna konsert har jag väntat på sedan jag först såg honom på Musikbyrån (SVT1) i november förra året. Hans yviga-underbara-lockiga-troll-kalufs var till och med bättre i verkligheten än på bild/tv/video.

image293


Förutom de kända hitsen Good Song, It's True, Dream Girl och This Is Who I Am körde han bland annat Devil Look, Tell me, Damien and Bob, Thank you och två nya låtar som var helt fantastiska. Konserten var väldigt månsidig och det fanns allt från godnattsaga till hårdrock. He is multi-talented and it is absolutley genious!

Jag är medveten om att jag är ganska partisk och lyrisk nu, men hur kan man inte vara det när man är i samma space som det glada yrvädret Salem Al Fakir?

Han verkar vara en väldigt go, down-to-earth helt vanlig kille. Man glömmer ibland att ens idoler är bara som du och jag, vanliga människor som också blir glada över komplimanger.

Citat som: Jag försöker odla mustasch nu... WOOOOOH! (publiken) Haha, men jag är nog den ende araben som inte har mycket hårväxt för den växer inte!

Efter konsertens slut drog jag och K kvar lite och detta resulterade i att vi fick träffa Salem med stort S!
Inte nog med att vi pratade, hälsade i hand och kramade Salem. Vi fick röra hans hår.
Jag sa att jag har en fetisch för hår och jag bara älskar ditt (pose från Salem) Varsågod! När jag rörde hans mjuka lockar gav jag ifrån mig ett Åh:ande och då utropar han Haha, du är på riktigt!

Och ja, jag är medveten om hur jag låter. Som en stalker med stort S och som ett litet barn, men det gör inget.
Som sagt, jag blir 5 år igen vid tillfällen som dessa. Kalla mig cp.

Jag har inte varit såhär lycklig på länge.

It's true, life will smile for you

image292

Jag gör min grej

(Snook)

image291
Bilder från
Fibes, Oh Fibes! , Wedins, El-giganten och Skopunkten

Fibes, Oh Fibes!

Denna blandning av influenser gör mig extra glad. Jag får pop känslor, r'n'b känslor och spanska känslor (det känns i trumslagen) as well när jag lyssnar på låtarna. Just nu spelas Silouette och Can't be so flitigast. Jag måste nog hålla med sångaren Christian Olsson  om att Silouette är den bästa balladen på den nya skivan Emotional.

It's not the way you look it's just the way you move (Silouette) När Christian sjunger denna raden, speciellt, tänker jag på André 3000 från Outkast. Det låter som om det vore den bättre hälften av Outkast och det tycker ja är underbart, eftersom jag gillar Outkast skarpt.

Jag gillar hur Fibes, Oh Fibes! blandar och mixar lite som de själva vill. Låtarna är mångsidiga och en ganska bred publik skulle kunna gilla dom, om de bara når ut tillräckligt. Samtidigt är deras mångsidighet ett litett minus då många kan tycka att det är just för spretig musik. Detta är definitivt inte min åsikt. I löv them!

& jag funderar på att beställa biljett till Trädgårn i sommar, 1 Juli. Då är de nämligen förband till Bo Kaspers Orkester. Men jag är lite kluven eftersom jag inte är ett mega-fan av huvudakten. Kanske kan betala 350 spänn - gå dit - se Fibes! - och sticka sen? :-)

image290

I have built a treehouse

image289

Check-lista

Nu dagen innan skolan börjar har jag fått en "lätt" ångest som kommit krypande ner på ryggen. Jag har tänkt på allt som jag måste och borde göra som jag inte gjort på lovet. Så nu tänkte jag att jag gör en check-lista här och bockar av det när jag gjort det. Få se om jag bloggar innan jag är klar med the shit. :-(

- Bokrecension av Madame Bouvary (Sv)
- Skriftlig bokrecension av Frankenstein (Sv)
- Ett tal om ett ämne (Eng)
- Skriftlig bokrecension och jämförelse av två böcker (Eng)
- Läsa ut  boken Étranger (Fr)
- Läsa om stress och andra liknande psykologi anteckningar inför ett prov (Psyk)
- Göra två kapitel i Traduiez! (Fr)
- Fixa stödord till oppositionen på en klasskompis projektarbete (Sv)
- Förberada mig inför attack (opposition) på mitt egna projektarbete (Sv)

Bye Birdies!


Ord bevingades som fjärilen

image288

I have got a confession to make

jag sparar på gamla födelsedagskort (why - i dunno) tror jag har från födelsedag 7 och framåt

Påskdagen

1.  2.  3.  4.  5. 

1. Ungefär såhär har jag sett ut på jobbet idag, fast jag har en mycket snyggare lila klännings-outfit.
2. Jag var på Förlossningen, Neonatal, Avd 208 och 209 (BB) där det fanns massa söta bebisar. Stora som små.
3. Jag har haft ont i ryggen hela dagen, har gått runt på sjukhuset och knäckt ryggen, nacken och fingrar. Jag har varit som en vandrande techno-låt (om ni förstår vad jag syftar på; blipp och blopp ständigt).
4. Det har snöat idag? :-(
5. Sist men inte minst fick jag en hejdundrande huvudvärk när jag var på väg hem. Det hade gjort mindre ont om en boxare slagit mig i huvudet, om man säger så!

Scorpions - Rock you like a hurricane

Frisyrerna, de galna gitarrsolona och sångarens otroliga röst är det som får mig att fastna för denna 80-tals rock!


Glad Påsk!

image281

Hoppas att du får en härlig Påskafton och att du äter mycket sill, det ska jag göra i alla fall :-)

image282

I have got a confession to make

igår såg jag min första Beck-film någonsin, en skam?!

Sy-skola take two

I förrgår fick jag ännu ett syg efter att nära min kreativa sida och det kliade i fingrarna!

1. Jag klipppte sönder en gammal röd tröja (second hand fynd) samt ett stooort vitt linne (second hand fynd)
2.
Klippte till en lagom längd av det röda tyget och sydde veck i det
3. Sydde fast det röda på nederkanten av linnet
4. & sist men inte minst så klippte jag lite större hål till armarna och sydde där med
5. Et VOILÀ!
 
Jag är jättenöjd och den passar perfekt med det gråa linnet (HM) och
min gamla sport-vår-jacka som jag hittade i garderoben!


Inspiration till tavlor

Nu har jag suttit och kollat lite på discshop på en massa posters och jag har valt ut ett x antal som jag gillar mest. De flesta kostar 129 kronor styck (+frakt) och jag vill köpa minst tre.
Nu är bara frågan - vilka ska jag välja! Vad tycker du?

 Blondie   The Killers  Queen

 The Beatles  Dirty Pretty Things

 Steven Tyler  The All-American Rejects

 Arctic Monkeys  Amelie de Montmarte 

 Bob Dylan  The Doors 

Vincent - Don't hate on me

Jag satt och lyssnade på denna låten förut om och om och om igen.
Sjöng med och hade hög volym. & vad hör jag då på tv:n?

this is for you, this is for me, this is for love we left in history...

Weird, isn't it? Den är ju med i den nya Tre-reklamen haha. I lööööv this song!
Det roliga är att han ska vara förband till Veronica Maggio som spelar på Pustervik i helgen.
I don't have a ticket, (at the moment) but we'll see!

image267

Sy-skola

Igår fick jag ett ryck och kände för att ta ner mammas gamla symaskin.
image263
Jag rensade garderoben från vinterkläder och tog vara på sådant som jag inte längre använder för att se vad jag kunde göra med dom! Det blev några t-shirtar, brallor och fin-tröjor. Så igår gjorde jag om två gamla t-shirtar till två väskor samt en liten pytteliten miniväska till, hrm... Sådant som förstör lungorna hehe.

Hur gjorde jag?

Jo, jag sydde in tröjan till hur bred jag ville att väskan skulle vara.
Sydde ihop botten, först rakt men jag ändrade mig och gjorde den rund istället.
Tog trasor som blivit över och gjorde en rem med rosett och trädde igenom där man haft armana.
Et Voilà, du har en supersnygg cool tygväska som ingen annan garanterat har! Detta blev i alla fall resultatet:


Jag började på samma sätt med denna men istället för att lämna kvar hålen för armarna klippte jag bort dem och gjorde ett långt rep av gammalt tyg och slog knutar på en del av det och vipps en väska att ha över axeln eller minska remmen och gör det till en handväska.


Med denna klippte jag ut en form som en snäcka och sydde ihop den ut och in för att sedan fästa en säkerhetsnål vid öppningen. Samt fläta ihop annat typ och sätta som ett handtag, men jag vet inte om jag tycker det blev så snyggt så jag tror att jag tar bort det...

Europe - The Best of Europe

Jag köpte denna skivan plus en annan förut på Williys för ynka 50 kronor styck, det är ju nästan hemskt vad bra!
Efter några gångers lyssnande inser jag att jag kan nästan varenda låt på denna skivan.
Öppningen med Rock the Night och avsultet med The Final Countdown är klockrent och vem kan argumentera om att Joey Tempest har en underbar rockig röst?

För lite mer än två år sedan var jag på en Europe konsert i Skandinavium. De kan verkligen få en publik att bli helt galna, även om de kanske är lite förbi deras storhetstid. Många av de låtar jag älskar är med på denna skivan - Rock the night, Carrie, Superstitous, Halfway to Heaven, Cherokee, I'll Cry For You och The Final Countdown.
Sedan finns det också de låtar som jag inte finner ger likadant rus som de andra gör (Time Has Come, Homeland) men det kanske är för att jag inte lyssnat tillräckligt på dem. Men vill du ha en go-gammal-80-tals-rock-klassiker och bli lite nostalgisk så är detta skivan för dig.

Det känns nästan som om man får hårdrocks långt permanentat hår och skinnbrallor när man lyssnar på skivan haha, jag får det i alla fall :-) Den får fyra av fem clowner från mig!


image262